Štirje SOTA vrhovi v sedmih dneh

16. marca 2017
Objavil: s50u

Prve štiri letošnje aktivacije v sedmih dneh!

Prva je bila v soboto 11.3. na Veliko Slivnico S5/RG-009, v sklopu mladinskega planinskega izleta PD Cerkno, zato sem imel na voljo le malo časa za SOTA delo. Začel sem na 20 m, pa je bilo toliko nenavadno močnega šuma, da sem komaj spravil skupaj eno zvezo. Potem sem se preselil na 40 m in je steklo, tako da sem imel na koncu v logu 13 zvez. Temperatura je bila malo nad nič stopinj, pihal pa je še kar močan severni veter, da je kar zeblo.

Druga aktivacija je bila v ponedeljek 13.3. na Porezen S5/CP-002. Irena je koristila še lanski dopust in sva šla, vedoč da morava biti do časa nazaj, da pobereva otroke v šoli. Vreme je bilo super, z malo vetra, temperatura pa okrog 6 stopinj. Pot do vrha zasnežena le v vršnem delu, skoraj brez ledu, tako da nisva nadela dereze. V glavnem sem delal na 40 m in na koncu končal s 30 zvezami v logu. Verjetno kaj več v dopoldanskem času s 5 W tudi nebi šlo.

Tretja aktivacija (na Irenin predlog!), je bila 15.3. na Blegoš S5/CP-003. Tudi tokrat sva imela omejen čas za vzpon in povratek, torej kar se da hitro gor, pol ure SOTA in nato hitro domov. Tudi tokrat je vreme zdržalo, temperature so bile še nekoliko višje in obdobja brez vetra še daljša. Je pa bila pot mnogo bolj zoprna kot na Porezen, veliko več snega in še več ledu. Tudi tokrat sem delal skoraj vse na 40 m in tam naredil 20 zvez in potem še dve na 30m.

In četrta aktivacija je bila 17.3. na S5/CP-010 Vrhovčev grič, 1046 m. Ta je bila lahka, avto je opravil večino težaškega dela. Celo sedalo sem si lahko prinesel gor. V logu je pristalo 21 zvez, med drugim tudi ZL1BYZ!

Vse aktivacije sem delal z KX2 Elecraft postajo, prvi dve in zadnjo s 6 W, tretjo aktivacijo iz Blegoša pa z 10 W, ker me je zanimalo kako bo zdržala baterija. In je zdržala! Antena je doma narejena vertikalka, z uporabo 5 metrske ribiške palice in prilagoditvijo 1:1. Automatski tuner v postaji naredi ostalo HI. Dnevnik gre pa na papir in potem s prepisovanjem v VK port-a-log, napisanem za Android OS, ki da potem ustrezno CSV in ADIF datoteko za prenos v SOTA bazo in E_QSL ali LOTW itd.

Se kmalu slišimo na naslednji aktivaciji – Janez, S51J1 komentar do sedaj.

  1. John, ZL1BYZ pravi:

    Thanks for the fun. See you on the bands again someday.

    73 John ZL1BYZ.


*

Zadnje objave

Drugo izobraževalno

Delali s S50E lokacije Črni vrh v Multi-Single kategoriji. Operaterji ...

Mladi v CQ WPX SSB t

Tokrat so se CQ WPX SSB tekmovanja udeležili Urban S53WD, ...

Pritožba UO ZRS zop

Tale zaplet smo sicer hoteli rešiti interno. Po zadnjem sklepu ...

CQ World Wide DX Con

The English translation of the original article is below the ...

S50CLX DX Cluster sp

V primeru, da želimo na spletnem vmesniku S50CLX DX Clustra ...

Translate »