Tale zaplet smo sicer hoteli rešiti interno. Po zadnjem sklepu upravnega odbora ZRS, s katerim dokončno daje vsa pooblastila tekmovalni komisiji KV prvenstvo ZRS, je zadeva očitno zaključena.

Da pojasnim za kaj se je šlo. Tako kot prejšnja leta, smo člani radiokluba tudi letos prijavili rezultate v kategorijo Radioklubi. Po res dolgem čakanju, da so se objavili rezultati pomladanskega dela, smo ugotovili, da kar nekaj rezultatov naših članov manjka, na kar smo opozorili tekmovalno * komisijo*. Opozorili smo s52aa, za katerega sklepamo, da je član tekmovalne komisije, saj nikjer ni mogoče najti sklepa o imenovanju tekmovalne komisije s strani Zveze Radioamaterjev Slovenije. Kljub prošnji na ZRS, tega podatka nismo dobili. S52AA je našo prošnjo zavrnil z obrazložitvijo, da gleda plačnike kotizacije ZRS in ne upošteva članske liste radiokluba, kljub jasno napisanemu pravilu, ki v VIII. točki nedvoumno pravi:

“KATEGORIJA “RADIOKLUBI”
Skupni rezultat je seštevek rezultatov vseh klubskih in osebnih postaj, ki so člani tega radiokluba. Tekmovalni dnevniki (klubskih ali osebnih postaj) brez navedenega istega znaka radiokluba, se ne upoštevajo za to kategorijo.

Pritožba UO ZRS zoper tekmovalno komisijo tekmovanja KVP ZRS

Ker gre v tem primeru za očitno neupoštevanje jasno napisanih in veljavnih pravil, je bila poslana pritožba na UO ZRS zoper delo tekmovalne komisije KV prvenstva ZRS (v neznani sestavi). UO ZRS je o tem odločal 14.11.2023 in sprejel sklep številka 009. “Odločitev o pravilnosti razlage pravil KVP je v nadležnosti tekmovalne komisije KVP in jo UO ZRS sprejema kot dokončno.”

S tem je po mojem mnenju UO ZRS z zadnjim sklepom komisiji dal vsa pooblastila, tudi prirejana pravil v škodo malim po članstvu klubom.

Da se razumemo. Končni sklep UO ZRS in odločitev tekmovalne komisije v neznani zasedbi sprejemamo, četudi se ne moremo strinjati z odločitvijo.

Vse kar smo želeli je, da se upoštevajo napisana pravila.

73 in se slišimo v nedeljo! David S51MM

p.s. Za tiste ki niste seznanjeni, lani je prehodni pokal KVP ZRS začasno menjal lastnika.2 komentarja do sedaj.

 1. Janez S51J pravi:

  Zgodba ima nekoliko širše ozadje.
  Lani, ko smo postali v klubski kategoriji boljši kot Radioklub Domžale, se je od nas zahtevalo, da tekmovalni komisiji sporočimo spisek članov kluba, ki so plačali klubsko članarino. Po kratkem pogajanju, so nam prvo mesto priznali. In ker bi se zgodba v letošnjem spomladanskem delu verjetno ponovila, si je tekmovalna komisija izmislila pogoj kotizacije ZRS, kjer pa smo slabši od radiokluba Domžale. Nobena pritožba ni pomagala, klub temu da ta pogoj ni nikjer zapisan! UO ZRS sprejema odločitev komisije kot dokončno, pri tem ga pa ne zanima ali se komisija drži napisanih pravil.
  Da smo v Radioklubu Cerkno lahko dosegli tak rezultat, smo mladim operaterjem, ki nimajo svoje opreme in urejenih lokacij, v klubu omogočili tekmovanje po raznih “sposojenih” lokacijah, s sposojeno amatersko opremo, jih motivirali, češ da se je treba za klub boriti. Enako je veljalo tudi za vse ostale člane kluba. In potem se zaletimo v zid, v obliki nekega Petra, z znakom S52 ALFA ALFA, za katerega bi bil jaz vesel, če bi bil v našem klubu in se tako krčevito boril zanj, kot se bori za radioklub Domžale! Na žalost, jim je pa naredil spodobno blamažo, saj niso bili najboljši v etru, pač pa za “zeleno” mizo! Če bi jaz sedaj bil član Radiokluba Domžale, bi iz kluba izstopil!
  In kako naj sedaj jaz mladim operaterjem še naprej trobim, da se je za klub vredno udeležiti tekmovanja in se tudi včlaniti v ZRS? Mislim da je bila narejena težko popravljiva škoda radioamaterstvu v Sloveniji. In po 54 letih članstva v ZRS, tudi jaz razmišljam o izstopu – žal!

  Janez – S51J

 2. Miran S50O pravi:

  Pozdravljeni,

  ob razpravam na rob:
  – sem eden tistih, ki smo pripravili in sprejeli obstoječa pravila,
  – razprave so bile podobne kot na tem forumu danes, imeli pa smo naslednje cilje pred seboj,
  1. KVP ZRS naj bi v osnovi združil vse tekmovalce, plačnike in ne plačnike članarine oziroma kotizacije ZRS, v kategoriji RADIO klubi, pogovarjali smo se pa, da nečlan ZRS ne more prejeti pokal – plakete za zmago!
  2. takrat smo hoteli, da bi jesenski del bil iz čimveč občin v S5 in bi bile občine množilci, ker če bi postajo dali ali v neko šolo, ali v gasilsi dom … bi bila lahko to dobra predstavitev radioamaterstva in mogoče bi se kdo pridružil v kakšnem klubu na tečaju, vendar predlog ni bil sprejet, da bo zato še čas… kasneje je bil še večkrat ponovljen ta predlog, pa zaradi komotnosti ni bil sprejet.

  Pozivanje na predlganje novih pravil KVP je metanje peska v oči, ker če teh pravil ne spoštujemo ne verjamem, da bi nova.

  Še vedno se spomnim debate kdo je bil lansko leto član kluba (tisti, ki lansko leto niso bili plačniki kotizacije, tudi letos niso, lani so šteli za klubski rezulta, letos pa ne), to pomeni, da komisija sama krši pravila tekmovanja !!!!!

  Težko bom še naprej podpiral tako organizacijo in ji plačeval članarino.

  Vem, da je z obdelavo dnevnikov veliko dela in zato tistim, ki to delajo gre moje priznanje.

  Pa brez zamere.

  lp Miran S50O


*

Zadnje objave

Drugo izobraževalno

Delali s S50E lokacije Črni vrh v Multi-Single kategoriji. Operaterji ...

Mladi v CQ WPX SSB t

Tokrat so se CQ WPX SSB tekmovanja udeležili Urban S53WD, ...

Pritožba UO ZRS zop

Tale zaplet smo sicer hoteli rešiti interno. Po zadnjem sklepu ...

CQ World Wide DX Con

The English translation of the original article is below the ...

S50CLX DX Cluster sp

V primeru, da želimo na spletnem vmesniku S50CLX DX Clustra ...

Translate »