Na razširjenem sestanku Upravnega odbora Radio kluba Cerkno, ki je bil v petek 29. marca 2019 ob 19. uri v prostorih radio kluba so bila podeljena priznanja najboljšim iz našega kluba za dosežke v tekmovanjih na kratko valovnem – KV podočju katere organizira Zveza radioamaterjev Slovenije.

V letu 2018 je kar šest članov iz Cerkljanskega radio kluba v teh tekmovanjih in različnih kategorijah doseglo uvrstitve med prvih pet in s tem osvojilo sedem priznanj – od tega tri za prva mesta, tri za druga mesta in eno za tretje mesto v svojih tekmovalnih kategorijah.

Izjemno nas veseli, da je v KV PRVENSTVU ZRS 2018 v kategoriji NOVINCI (postaje, kjer od prve izdane radioamaterske licence niso potekla 3 leta) zasedel prvo mesto član radio kluba Cerkno Gašper Brišar S52GBB, v kategoriji mala moč telefonija (SSB) pa je osvojil drugo mesto.

Prvo mesto v KVP ZRS v kategoriji VELIKA MOČ SSB je Miran Vončina S50O osvojil prvo mesto, Jože Kranjc S52JK pa je v kategoriji MALA MOČ SSB zasedel tretje mesto.

Radio klub Cerkno 2. mesto v KV PRVENSTVO ZRS 2018
Radio klub Cerkno 2. mesto KV PRVENSTVO ZRS 2018

Radio klub CERKNO je v skupni razvrstitvi KV PRVENSTVO ZRS 2018 med RADIOKLUBI kjer se izračuna seštevek rezultatov vseh klubskih in osebnih postaj kluba zasedel drugo mesto v konkurenci 42. klubov iz cele Slovenije. Pri zbiranju točk so sodelovali Brane S51B, Dani S58D, Marko S50K, Leo S590RTVS, David S51MM, Janez S53IXY, Jože S52JK, Leo S50R, Gašper S52GBB in Miran S50O.

V tekmovanju S5 KV POKAL 2018 kjer Zveza radioamaterjev Slovenije organizira tekmovanje z namenom širjenja celoletne tekmovalne aktivnosti na KV področjih katera organizirajo slovenski radioklubi je Leo Xhoko S50R zasedel prvo mesto v kategoriji RTTY in drugo mesto v kategoriji CW-SSB. Tekmovanja ki štejejo za S5 KV POKAL so WW PMC (januar), KV PRVENSTVO ZRS (april in november), AR Memorial (maj), S5 Field Day (junij in september), EU HF in SCC RTTY Championship (Avgust).

Gašper S52GBB prejemnik plakete KVP ZRS kategorija NOVINCI za leto 2018
Gašper S52GBB prejema iz rok predsednika kluba plaketo KVP ZRS kategorija NOVINCI za leto 2018
Miran S50O prejemnik plakete KVP ZRS 2018 kategorija SSB velika moč
Miran S50O prejemnik plakete KVP ZRS kategorija SSB velika moč za leto 2018
Leo S50R prejemnik pokala in plakete S5 KV POKAL za leto 2018
Leo S50R prejemnik pokala in plakete S5 KV POKAL v kategori9ji RTTY in CW-SSB za leto 2018*

Zadnje objave

Drugo izobraževalno

Delali s S50E lokacije Črni vrh v Multi-Single kategoriji. Operaterji ...

Mladi v CQ WPX SSB t

Tokrat so se CQ WPX SSB tekmovanja udeležili Urban S53WD, ...

Pritožba UO ZRS zop

Tale zaplet smo sicer hoteli rešiti interno. Po zadnjem sklepu ...

CQ World Wide DX Con

The English translation of the original article is below the ...

S50CLX DX Cluster sp

V primeru, da želimo na spletnem vmesniku S50CLX DX Clustra ...

Translate »