Ker so imeli nekateri mladinci druge obveznosti, sta se tekmovanja udeležila le Miha – S54MC in Tine – S53TM. Namen je bil, da se mladi operaterji spoznajo s pogoji tekmovanja na največjem in si pridobijo izkušnje za naprej. Do sedaj so tekmovali le v KVP SSB in v nekaj RTTY tekmo-vanjih. Izrazili so željo, da bi se pa enkrat le preiskusili v „ta pravem“ temovanju. S Tinetom sva pred tekmovanjem pripravila vse potrebno na tekmovalni lokaciji na Črnem vrhu, tako da smo v soboto zjutraj samo vse priklopili na elektriko in povezali anteni za 21 MHz in začeli. Miha je najprvo pobiral, potem je Tine prevzel klicanje in tako izmenjaje je šlo dopoldne, na IC-7300.

Miha S54MC pobira

Miha S54MC pobira

Se je pa celo dopoldne na tej postaji „čutilo“ Markota – S50K in še nekaj izredno močnih drugih postaj. Ko smo antene obrnili proti USA, je to postalo še bolj moteče, zato sem zamenjal postajo z mojo FT-2000, kjer pa teh problemov ni bilo več. Med kosilom, (katerega sem skuhal jaz) ko sem malo pobiral, tudi okoli Markota, je bil sprejem skoraj brez motenj.

Rumeni mi, rdeči S50K

Rumeni mi, rdeči S50K

Potem sem začel tudi malo klicati in zadeva se je „zgostila“, tako da sem mikrofon prepustil Tinetu, ki je potem doživel svoj ognjeni krst HI. Števec je začel kazati čez 300 in to skoraj kar celo uro! Proti večeru se je stvar nekoliko umirila in je še Miha pobiral kar še ni bilo narejenega. Malo pred osmo zvečer smo končali.

Števec

Števec

Ker sta tudi ta dva udeleženca imela naslednji dan šolske obveznosti, sem šel gor sam in pobral vse slišane množilce, razen dveh avstralcev, ki sta bila zelo šibka z velikim pileup-om. Na moje klicanje, pa ni bilo kakšnega hujšega odziva, večina klicev je šla v zrak! Ker kategorije MS SB YOUNG ni v pravilih in ker ne želim mladine učiti goljufanja (že sedaj HI), sem poslal dnevnik kot CHECKLOG. Notri je 665 zvez, 1701 pika, 13 con, 40 cty in 90153 točk. Ni veliko, sta se pa fanta, z mano vred tudi kaj naučila.

Janez – S51J*

Zadnje objave

Drugo izobraževalno

Delali s S50E lokacije Črni vrh v Multi-Single kategoriji. Operaterji ...

Mladi v CQ WPX SSB t

Tokrat so se CQ WPX SSB tekmovanja udeležili Urban S53WD, ...

Pritožba UO ZRS zop

Tale zaplet smo sicer hoteli rešiti interno. Po zadnjem sklepu ...

CQ World Wide DX Con

The English translation of the original article is below the ...

S50CLX DX Cluster sp

V primeru, da želimo na spletnem vmesniku S50CLX DX Clustra ...

Translate »