CQ World Wide DX Contest S50CLX DXSpider cluster filter pravila.

CQWW DX CONTEST – S50CLX cluster filtering examples. To connect to the S50CLX cluster via the Internet you need to telnet to telnet://s50clx.infrax.si:41112 Telnet access requires a login with the amateur’s call sign.

S5 kratki val KV band plan

Slovenski S5 band plan temelji na pasovnem načrtu IARU Region 1 HF. The S5 band plan is based on IARU Region 1 HF band plan. Avtor Tom S56G

Leo Xhoko na olimpijadi

V Boloniji se je pred dnevi končala deveta radioamaterska Olimpijada, ki se je vsaka štiri leta udeleži 50 do 60 dvočlanskih ekip najboljših radioamaterjev s celega sveta. Letos je tekmovalo 58 ekip, ki so se s sodelovanjem v svetovnih tekmovanjih zadnja štiri leta kvalificirale za sodelovanje. Med sodniki je bil tudi idrijski rojak Leo Xhoko.

Pogovor z Antonom Črvom – Tonetom. Antona Črva – Toneta sem spoznala preko foruma na Hribi.net, saj me vedno bolj zanimajo manj poznane poti. Tone je pravi poznavalec poti na območju Cerkljanskega in Šentviške planote. To sem ugotovila že med dopisovanjem, še bolj pa me je navdušil, ko sva se srečala.

Kaj je radioamatertvo? Poenostavljeno bi lahko rekli, da je to ljubiteljsko, nepoklicno ukvarjanje z radiom, vendar je še mnogo več. Je aktivnost, gibanje, organizacija, tudi način življenja, tehničnega življenja čez tri miljone ljudi vseh držav sveta, pravi radioamater Danilo Brelih, ki nam je zaupal nekaj skrivnosti njegovega hobija.

Lampeduza 2023

CQWW160m CW 2023 – Odisejada Lampeduzoljubcev IG9/S59A. Zadnji vikend v januarju leta 2020 je v CQWW160M CW tekmovanju naša ekipa IG9/S59A, v kateri smo bili :Drago Turin S59A, Slavko Celarc S57DX, Silvo Knuplež S51V, Berto Jagodnik S56N in Rado Jurač S52OT, dosegla 1. mesto in 3. najboljši skupni rezultat vseh časov.

Zadnje objave

Mladi v CQ WPX SSB t

Tokrat so se CQ WPX SSB tekmovanja udeležili Urban S53WD, ...

Pritožba UO ZRS zop

Tale zaplet smo sicer hoteli rešiti interno. Po zadnjem sklepu ...

CQ World Wide DX Con

The English translation of the original article is below the ...

S50CLX DX Cluster sp

V primeru, da želimo na spletnem vmesniku S50CLX DX Clustra ...

IOTA tekmovanje VIS

Med 25.7.2023 in 31.7.2023 je ekipa v sestavi 9A/S50O ( ...

Translate »